Fransız Yemekleri: Böfstrogonof
Malzemeler
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz
Yemeğin Tarifi
Eti
yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay
kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince
kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
Etleri ilave
edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba kaşığı
unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı
domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört
dakika daha harlı ateşte pişirelim.
Bir bardak çiğ krema ile birkaç
damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış
bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine başka bir et
kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı
olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.