Malzemeler
5 yufka
250 gram tereyagi
2 yumurta
3 çorba kasigi sarmisakli yogurt
3 çorba kasigi un
1 tatli kasigi limon suyu
1/2 kg kusbasi et
Tuz, toz kirmizibiber
Yapilis Tarifi
Ön
hazirlik olarak eti haslayin ve isitilmis basinçli tencereye aktarin.
Etin üzerini 3 parmak asacak kadar kaynar su, tuz ekleyip, haslayalin.
Yufkalari yaglanmis firin tepsisine burusturarak serin. Her yufkanin
arasina eritilmis tereyagi sürün. Son katina da tereyagi sürüp,
yufkalari kare dilimler halinde kesin ve isitilmis 230 dereceli firinda
pisirin.
Sos için:
3 çorba kasigi sarmisakli yogurda 3 çorba
kasigi un ve 2 yumurtsyi ekleyin. Limon suyunu da ilave edip, mikserle
karistirin. 1.5-2 su bardagi suyu ekleyip, karistirmaya devam edin.
Kisik ateste üzeri göz göz olana dek karistirin. Muhallebi kivamina
geldiginde sosu atesten alip, alti ve üstü pisen yufkalari firindan
alin. Etlerin haslandigi suyu sogutarak yufkalarin üzerine gezdirin.
Etleri böregin üzerine yayip üstlerine sosu gezdirin. Ayri bir kapta
tereyagini eritip, kirmizi biber ekleyin ve etli yufkanin üszerine
dökün. Tepsiyi tekrar firina sürün ve 5-10 dakika daha pisirip, sicak
olarak servis yapin.