Tatvan Usulü Kaz Göğsü
Servis (Kaç Kişilik): 4-6
Malzeme Listesi:
1 adet kazdan kesilerek elde edilmiş 100’er gram ağırlıkta göğüs parçaları,
50 gram margarin,
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yapılışı:
Göğüs parçaları alınarak tahta bir çekiçle iyice dövülerek yassı biçime sokulur.
40 gram margarin bir tavaya konulur, iki çorba kaşığı zeytinyağı
eklenerek ısıtılmaya bırakılır. Yağın iyice ısınmasından sonra kaz
göğüslerini atıp tümünün iyice kızarması sağlanır. Tavanın ağzı kapalı
olarak kazın göğüsleri 10 dakika daha pişirilmeye bırakılmalı. Pişen kaz
göğüsleri pişince servis tabağına konulur ve sote edilmiş sebze ile
sıcak bir şekilde servise sunulur.